AKADEMINS 
MEDLEMMAR

per

Per Bengtsson

En av initiativtagarna till  SÖGAK. Växjökrögare och grundare av PM & Vänner, prisbelönt Växjörestaurang med tydlig lokal prägel som innehar en stjärna i Guide Michelin.

karin1

Karin Fransson

Ansvarar för köket på Hotell Borgholm där hon förlorat sig i örternas förtrollade värld. Har under många år medverkat i radio och tv, skrivit fyra egna kokböcker och mottagit många gastronomiska utmärkelser toppat av en stjärna i Guide Michelin.

christerF

Christer Fredriksson

En av initiativtagarna till SÖGAK. Egenföretagare i Kalmar med Fredrikssons smakhantverk och Smakglädje-butiker samt verksam som konsult inom strategi och utveckling inom offentlig sektor. Direktor

larsove

Lars-Ove Johansson

Primärproducent av ekologiskt Krav-märkt nötkött, verksam på Torlarp Ödegård, Ljungby. Ordförande i LRF Sydost.

2014-Erika-Lagerbielke-foto-Jonas-Lindström-Orrefors

Erika Lagerbielke

Professor i glasdesign vid Linné-universitetet. En av Sveriges mest välkända och uppmärksammade formgivare som arbetar med ett sensuellt och stilrent formspråk. Har ett långvarigt samarbete med bland annat Orrefors.

klas

Klas Lindberg

Kock och krögare, driver Restaurant Portal i Stockholm. Årets Kock 2012 och Olympisk guldmedaljör med Svenska Kocklandslaget 2012.

karinlundh

Karin Lundh

Driver tillsamman med sin bror Källemo AB, ett av Nordens ledande företag inom möbeldesign. Ordförande i Smålands Konstarkiv samt vice ordförande i museum Vandalorum. Dessutom ledamot i styrelsen för Svensk Form Småland.

claes

Claes Lövgren

Med en lång karriär inom ICA bakom sig arbetar Claes nu som inspiratör och konsult inom mat, smak och regional livsmedelsproduktion.

hakan

Håkan Seiborg

Handlare med fokus på lokal och regional mat. Utsågs 2014 till Matlandet-ambassadör för Småland och är en av initiativtagarna till Redig mat från trakten. 

johan

Johan Sjöberg

Multientreprenör och skapare av Möbelriket. Driver dessutom Ostkakans Vänner som förutom att lyfta fram ostkakan även ska stärka samverkan i Småland/Öland.
Preses

anna

Anna K Sjögren

Kostvetare och frilansjournalist. Skriver om mat, gastronomi och konsumentfrågor i tidningar, kokböcker och på webbplatser.

Jens Vikingsson

Är måltidschef i Tingsryds kommun, har tidigare arbetat som kock. Han har ett stort intresse och engagemang för regionalt och hållbart producerad mat.

Peter Aronsson

Professor i historia och vikarierande rektor på Linnéuniversitetet. Forskar bland annat om lokal och regional historia och är expert på historiens kraft och möjligheter.

Magnus Silfverhielm

Arkitekt och professor i design på Linnéuniversitetet i Växjö. Är verksam på företaget ”AIX arkitekter” och ofta engagerad som designer av måltidsmiljöer, till exempel Nobelfesten, Måltidens hus i Grythyttan och Vandalorums restaurang i Värnamo. Motto: Hållbar skönhet.

Gustav Arnell

Kock som brinner för råvaror av hög kvalitet och med tydligt ursprung. Arbetar med lokal mat och dryck på Rudenstams Bär & Frukt strax norr om Huskvarna. Vill synliggöra odlare och andra producenter, de är matens hjältar!