Pristagare 2020
År 2020 har inneburit en förändrad vardag för många företag, organisationer och privatpersoner. I år delar Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi ut tre diplom för att uppmärksamma de företag och organisationer som under rådande pandemi har gjort betydelsefulla insatser inom det gastronomiska området. Det delas ut ett diplom i vart och ett av de tre länen: Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län.

Prisutdelning Öland

Akademiens Diplom i Kalmar län

Gillis Dahlström, Arontorps Kroppkakor och mat AB, Färjestaden, Öland

Motivering:
För sitt snabba och kreativa initiativ att under pandemi-våren 2020 bygga en drive-in-funktion på sin restaurang i Arontorp. Därmed säkerställdes att kroppkakan, den öländska nationalrätten, kunde köpas av flera matgäster.
Film från prisutdelningen på Öland

 
Prisutdelning Växjö
Akademiens Diplom i Kronobergs län

Destination Småland AB, Växjö

Motivering:
För sitt snabba och modiga initiativ att fokusera på inhemska besökare i Kronoberg under våren 2020 när covid-19 lamslog besöksnäringen. #hemmatipset blev en digital marknadsplats som fått stor uppskattning av både näringen och kronobergarna.
Film från prisutdelningen i Växjö

 

 

Prisutdelning Jönköping

Akademiens Diplom i Jönköpings län

Ahlstrom-Munksjö AB, Jönköping

Motivering:
För sitt medvetna och hållbara produktsortiment för förpackning av livsmedel. Under pandemin 2020 har papperskassen, den till synes enkla artefakten, som utvecklades 1885, blivit tydlig i människans tjänst. Den har nått hushåll i karantän med distansering som villkor.
Film från prisutdelningen i Jönköping
 

  

 

 

Läs om våra tidigare
pristagare och diplomander.

[/text_output][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]