Prisutdelning 2022

Prisutdelningsceremonin ägde detta år rum på Kalmar Slott. Akademien delade ut diplom i sex kategorier samt det Stora priset.

Akademins stora pris: Eva Gustavsson, Håks gård och vingård på Öland får Akademiens Stora pris med motiveringen:

”För sitt kunniga och kvalitetsmedvetna arbete som vinproducent på södra Öland. Sedan starten år 2001 har varumärket ”Under Ölands Sol” skapats och odlingarna vuxit. Nu består de av cirka 4 000 vinstockar.

Diplom delades ut i sex kategorier, till fantastiska personer som gjort storartade insatser inom gastronomin samt måltidens design i Småland och på Öland.

Mat & Design: Maria Malmström, Stora Frö, Öland

Den offentliga måltiden: Jens Konradsson och Christian Persson, Visir, Kalmar

Destinations- och landsbygdsutveckling genom måltidsupplevelse: Magnus och Sara Nyman, Wallby Säteri, Vetlanda

Främjande av lokal primärproduktion: Mikael Wik, Adelövs gård, Tranås

Främjande av lokal förädling och konsumtion: Eva Gustavsson, Håks gård, Beteby, Öland

Yngre Förmåga inom matkultur: Melker Jangmalm, Växjö

Nästa
Nästa

Prisutdelning 2021